Bemutatkoznak "Az Ipar Napja Debrecenben 2024" előadói – Krones Hungary Kft.

Az idei évben is megrendezésre került az immár hagyománnyá vált “Az Ipar Napja Debrecenben” elnevezésű esemény. A rendezvény egyik előadójával, a Krones Hungary Kft. ügyvezetőjével, Dr. Kocsis Zoltánnal beszélgettünk.

* * *

Amennyiben laikusok számára kellene elmagyarázni, mivel foglalkozik a cég, hogyan írná le?

Gépipari cég vagyunk, a világ legnagyobb élelmiszeripari szereplőinek tervezünk és gyártunk ital- és folyékony élelmiszer csomagoláshoz gépeket.  A világon minden negyedik csomagolási egységet a mi gépeink töltenek, míg Európában minden másodikat. Emellett nagyon odafigyelünk arra, hogy a trendeket mi határozzuk meg kreatív és új megoldásokkal.

Milyen lehetőséget jelent a cég számára "Az Ipar Napja" rendezvény? Miért érzik fontosnak a megjelenést?

Szinte mindenki hallotta már a Krones nevét, de nem vagyunk benne biztosak, hogy azt is tudják, mivel foglalkozunk. Debrecenben kimondottan komoly harc folyik a munkavállalókért és mivel a gépeinkkel nem, csak az általuk töltött termékekkel találkoznak a fogyasztók, fontos számunkra az ilyen jellegű megjelenés.

Nagyon sok olyan látogató van ezen a kiállításon, aki pályaválasztás vagy a tanulmányai végzése előtt áll, s ilyenkor részletesen be tudjuk mutatni a céget, akár a kihelyezett palackozó konvejor segítségével, akár filmvetítéssel vagy személyes beszélgetések által. A rendezvény remek lehetőség, hogy közelebb tudjunk kerülni a potenciális dolgozóinkhoz.

Mit kínál a cég a diákoknak vagy frissen végzett munkavállalóknak? Milyen előnyökkel jár, ha a Kronest választják?

Kreatív és dinamikusan fejlődő piacvezető cég vagyunk, ezért ha egy fiatal kihívást keres és fejlődni szeretne, jó helyre jön, ha minket választ.

A diákokat gyakornoki és gyakorlati helyekkel várjuk, szakdolgozati témákat és külső konzultációs lehetőségeket is biztosítunk. Van egy közel 40 fős mérnökségi csapatunk, akik a Debreceni Egyetemen végeztek, s azt tapasztaljuk, hogy az a munka, ami nálunk folyik, jó értelemben vett kihívást jelent számunkra, szeretnek a Kronesnél dolgozni. Számos képzési- és tréning lehetőség, mentorprogram segíti a munkatársaink fejlődését, s átlátható karrierutat biztosítva támogatjuk a kollégák vállalaton belüli előrelépését.

A fiatalos hangulat, nemzetközi környezet, izgalmas munka, és széleskörű juttatás csomag mellett számos sportolási lehetőség közül lehet választani nálunk. Van egy futócsapatunk is, akikkel most például az Ultrabalatonon indulunk. Debrecenben is egyre népszerűbb a Krones futóversenye, mely a nagy presztízsű Maratonman versenysorozat keretében kerül megrendezésre, s ugyanazokat a szoláltatásokat nyújtja, mint a nagy maratonok. Idén is lesz Krones run és annyit már most elárulhatok, hogy megpróbálunk az eddigi értékeihez még egy pluszt hozzáadni. A részletek hamarosan kiderülnek.

Milyen kompetenciákat, tudást, attitűdöt keresnek az Önökhöz jelentkezőkben?

A tudást és a személyiséget együtt nézzük. Fontos számunkra, hogy elkötelezett munkatársaink legyenek annak érdekében, hogy a feladatot a legjobb tudásuk szerint végezzék el. Ahol tudjuk, támogatjuk őket ebben, s ha valaki nyitott az új dolgokra és szorgalmas, meg fogja találni a számítását nálunk.

Milyen további tervei vannak a Kronesnek Debrecenben?

A termelési aktivitásunk az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett, de a következő két évben is ezzel számolunk. Emellett komplex termékeket fogunk Magyarországra hozni, amelyekkel magasabb kompetenciájú és hozzáadott értékű munkát fogunk tudni végezni. Ezt idei év végére, jövő év elejére tervezzük.

Jelenleg a konvejor rendszerek tervezése folyik itthon, ami mellett egy olyan mérnöki központ kialakítását tervezzük, mely globálisan fogja támogatni a Krones működését. 

Fontos számunkra a Műszaki Karral való együttműködés, munkavállalóink a specifikus géptervezés és a gépelemek tantárgyak keretein belül már most is rendszeresen adnak órákat a Krones kurzusokon, a gépészmérnöki szak 3D géptervezés tantárgyához pedig speciális Krones gépelemeket és szerkezeteket bocsátottunk rendelkezésre. Az egyetemi duális képzés tervezett elindítása mellett a gépészmérnöki tanszéken egy Krones specifikus gépészeti laboratóriumot fogunk létrehozni. Célunk egy modern és színvonalas oktatási környezet kialakítása és a laboratórium korszerű eszközökkel történő felruházása. Elképzelhető, hogy a jövőben majd a villamosmérnöki tanszékkel is lesz hasonló együttműködésünk.

Legutóbbi frissítés: 2024. 04. 10. 15:30