Debreceni Egyetem Épületgépészeti Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Kérjük, támogassa a Debreceni Egyetem Épületgépészeti Alapítványát, részletek itt.

Módosítás dátuma: 2016. április 11. hétfő, 06:38
 
XXIII. Épületgépészeti Szakmai Napok és Szakkiállítás - 2017. május 11. PDF Nyomtatás E-mail

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszéke immár 23-ik alkalommal szervezi meg 2017. május 11-én az Épületgépészeti Szakmai Napokat, melyet Szakkiállítás is kísér. A Kiállítás helyszíne a Kar Aulája.

Programtervezet

A rendezvény támogatói: 

 

A hír folyamatosan frissül.

 

A XVIII. és XIX. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napok és Szakkiállítás összefoglaló videói az alábbi linkeken érhetők el:

XVIII. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napok és Szakkiállítás (2012)

XIX. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napok és Szakkiállítás (2013)

Módosítás dátuma: 2017. április 11. kedd, 06:30
 
DEM épületlátogatás PDF Nyomtatás E-mail

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar lehetőséget biztosít a Kassai úti Campuson épült Fenntartható Épületenergetikai Információs Központ (DEM) épületének megtekintésére.

Körbevezetést tartunk az alábbiak szerint:

2017. február 27. - május 19.: hétfő 8.00-12.00; kedd 8.00-12.00; szerda 9.00-13.00; csütörtök 12.00-16.00; péntek 13.00-16.00

További információ, bejelentkezés:

52/415-155/77753; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Módosítás dátuma: 2017. április 10. hétfő, 11:22
 
Sikeres szereplés a Körös Campus Alapítvány pályázatán PDF Nyomtatás E-mail

Tanszékünk három hallgatója is sikeresen szerepelt a Körös Campus Alapítvány 2016/2017 tanévben épületgépész hallgatók számára kiírt ösztöndíjpályázatán.

A pályázat a Budapesti Műszaki Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem olyan nappali tagozatos hallgatóit szólította meg, akik pályamunkájukban a fenntartható fejlődés szempontjait és az energiatakarékos megoldásokat vizsgálták.

Az Alapítvány kuratóriuma minden évben 5 hallgatónak ítél meg ösztöndíjat. A benyújtott pályázatok és a szóbeli elbeszélgetés alapján mindhárom pályázó hallgatónkat támogatja az Alapítvány, az ösztöndíjban Kostyák Attila (témavezető tanár: Szodrai Ferenc), Reho Sándor és Rozgonyi Valentin (témavezető tanáruk: L. Szabó Gábor) részesülnek.

Hallgatóink sikeres szerepléséhez gratulálunk!

Módosítás dátuma: 2017. február 23. csütörtök, 08:42
 
Ariston Thermo Innováció a Termotechnikában Vállalati Ösztöndíj PDF Nyomtatás E-mail

2016-ban az Ariston Thermo első alkalommal hirdetett egyetemi pályázatot Magyarországon, az Ariston Thermo Innováció a Termotechnikában Vállalati Ösztöndíj elnyerésére. Az alábbi témában várták a pályamunkákat: A kondenzációs hybrid technológia jelentősége a magyar épületgépészet jövőjében.

A pályázaton Tanszékünk diákjait, Kostyák Attila harmadéves, és Urbán Zsolt negyedéves épületgépész mérnök hallgatókat díjazták, akik Budapesten vehették át az elismerést az Ariston Thermo Hungária Kft. Rendezvényén.

Az oklevelet, és a vele járó egyenként 200 000 forintos pénzjutalmat a vállalat Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelős country managere, Grzegorz  Wójcik, valamint Andrea Monti Guarnieri, az Ariston Thermo Group Amerikáért és Kelet-Európáért felelős régiós igazgatója adta át.

Hallgatóink eredményéhez gratulálunk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Módosítás dátuma: 2017. február 06. hétfő, 11:58
 
Záróvizsgák 2017. januárban PDF Nyomtatás E-mail

2017. január 24-26. között zajlottak az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék záróvizsgái.
Az őszi féléves záróvizsgákra Gépészmérnök BSc szak épületgépészeti szakirányon 21 fő jelentkezett.

Módosítás dátuma: 2017. február 22. szerda, 14:53
Bővebben...
 
ÉTE Diploma Díj Pályázat 2016 PDF Nyomtatás E-mail

Az Építéstudományi Egyesület 2016-ban is meghirdette Diploma Díj pályázatát BSc és MSc képzésben résztvevő hallgatók számára. Az épületrehabilitáció, épületszerkezetek, tartószerkezetek és alapozás, épületgépészet és építésszervezés témakörökből 13 diplomatervvel pályáztak hallgatók. A kiemelkedő színvonalú munkákat 2016. szeptember 30-án véleményezte a zsűri. 
Hallgatóink évről évre szép eredményeket érnek el az Egyesület pályázatán, Épületgépészet témakörben 2012 óta Tanszékünk hallgatói nyerik el a diplomadíjat.
2016-ban a pályázat nyertese Takács Gergő, Raktárépület légtechnikája hulladékhő hasznosítással című dolgozatával (témavezető: Dr. Csáky Imre adjunktus, külső konzulens: Nagy József gépészmérnök).

Kovács Gergely Zoltán hallgatónk (A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet hőenergia kiszolgáló gőztávvezetékének felülvizsgálata,racionalizálási javaslat kidolgozása; témavezető: Bodó Béla tanársegéd, külső konzulens: Ujlaki Jenő gépészmérnök) dicséretben részesült.

Elért eredményükhöz gratulálunk, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

Módosítás dátuma: 2016. november 21. hétfő, 09:38
 
SGEM Vienna GREEN 2016 PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Lakatos Ákos egyetemi docens, tanszékvezető-helyettes 2016. november 2-5. között részt vett a Bécsben megrendezett SGEM Vienna GREEN konferencián.

 

A Konferencia keretén belül minden évben hivatalos díjátadó ünnepséget rendeznek a szervezők. A Konferencia 4 napja alatt a hallgatóság és a szekcióelnökök értékelik a legjobb előadásokat. Ennek eredményeképp oktatónk oklevelet és kristály plakettet vehetett át. Gratulálunk!

Módosítás dátuma: 2016. november 17. csütörtök, 10:13
Bővebben...
 
XXII. Épületgépészeti Szakmai Napok és Szakkiállítás - 2016. május 12-13. PDF Nyomtatás E-mail

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszéke 2016. május 12-13-án rendezte meg a XXII. Épületgépészeti Szakmai Napokat. A rendezvény részeként került sor a MMK Épületgépészeti Tagozat kihelyezett elnökségi ülésére, a kapcsolódó Szakkiállításon pedig 21 kiállító mutatkozott be.

A két napos rendezvényen négy szekcióban hangoztak el szakmai előadások, többek között geotermikus energiahasznosításról, termékfejlesztésekről, hibadiagnosztikáról és aktuális épületenergetikai jogszabályokról.

Köszönjük minden kedves résztvevőnek, hogy jelenlétével megtisztelte rendezvényünket!

 

A rendezvény támogatói: 

 


Előadások:

1. Energiahatékony iskolaépület monitoring terve és előzetes eredmények

2. Energiahatékony légtechnikai megoldások az ErP tükrében

3. Testo méréstechnikaés új termékek

Hírek:

www.unideb.hu

www.haon.hu

www.dehir.hu

www.dehir.hu

Módosítás dátuma: 2016. június 06. hétfő, 12:41
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 3
  • Hungarian (formal)
  • English (United Kingdom)

Keresés

ejegyzetek.hu

 

Alternate title

Neptun

 

Alternate title