Határidők, rendezvények

Ki van online?

Oldalainkat 22 vendég böngészi

techstorym2m

Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Electrical Engineering and Mechatronics Department, Engineering Faculty, University of Debrecen

Légy Te a repülők karmestere!

Szereted a kihívásokat? Úgy érzed, hogy nem vesznél el egy hipermodern irányító központ képernyőinek rengetegében sem? El tudod képzelni, hogy monitorok, szoftverek, rádiók és radarok high-tech világábanirányítod a több száz tonnás repülő óriásokat? Bírod a stresszt, szereted a kihívásokat?
Életre szóló hivatást keresel, ahol tehetségedetméltóképpen honorálják?

Köztünk a helyed!Légy Te is a HungaroControl légiforgalmi irányítója!

Amit kínálunk: hazai és külföldi szakmai képzések, folyamatos fejlődés. Biztos és hosszú távú munkalehetőség, európai életszínvonal.

Jelentkezés feltételei:

-         Európai uniós állampolgárság,

-         Magyar nyelv anyanyelvi szintű ismerete,államilag elismert „C” típusú (komplex) középfokú angol nyelvvizsga, vagy azzal egyenértékű bizonyítvány,

-         Középfokú végzettség,

-         Betöltött 20. életév,

-         Büntetlen előélet.

Nem jelentkezhet, aki korábban bármikor sikertelen FEAST tesztet írt.

Elbírálásnál előnyt jelent:

-         Felsőfokú (főiskolai, egyetemi) iskolai végzettség,

-         Polgári légiközlekedés területén szerzett,

-         Érvényes szakszolgálati engedély.

Az ideális jelölt:

-         Magabiztos, kiegyensúlyozottés felelősségteljes személyiség;

-         Képes gyorsan dönteni;

-         Átlagon felüli stressz, és monotónia tűréssel bír;

-         Jó koncentrációs készséggel rendelkezik;

-         Képes egyszerre több dologra is figyelni,akár huzamosabb ideig is;

-         Jó problémamegoldó;

-         Igényli a folyamatos fejlődést;

-         Képes és akar csapatban dolgozni;

-         Szereti a szakmáját és elkötelezett iránta.

Jelentkezési határidő:2017. április 17.

Jelentkezni a HungaroControlZrt. honlapján (www.hungarocontrol.hu) keresztül a „karrier és irányítóképzés” gyorslink alatt az irányítóképzés menüpontban a jelentkezés lehetőségre kattintva az on-line felületen keresztül magyar nyelvű önéletrajz, angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsga bizonyítvány, motivációs levél és a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány csatolásával lehet.

Jelentkezés és további információ:
http://karrier.hungarocontrol.hu/iranyitokepzes/jelentkezes

General informations

Dear Friends and Colleagues,

The University of Debrecen, Faculty of Engineering, Electrical Engineering and Mechatronics Department cordially invites you to the Electrical Engineering and Mechatronics Conference EEMC’17 held on the 9th-10th March, 2017 .


The conference will be hosted by the University of Debrecen, Electrical Engineering and Mechatronics Department (H-4028 Debrecen, Ótemető street 2-4.).

The Electrical Engineering and Mechatronics Conference EEMC’17 provides a forum for academics, engineers, specialists and students to meet and discuss the latest developments in theory, emerging technologies, services and their applications in related areas. Topics of interests include- but are not limited to- the following areas:

Electronics, Information & Control Systems:, Communication Systems, Intelligent Systems and Approach, Information Technology Application, Control Theory and Application, Electrical Machines, Electric Drivers and Application, Industrial Process Control and Automation, Mechatronic systems, Manufacturing, Automation, Robotics, Computer science. Information technology,Telecommunication, e-vehicles.

The selected papers of the Electrical Engineering and Mechatronics Conference EEMC’17 will be reviewed by internationally recognized experts and published in the  International Review of Applied Sciences and Engineering (scientific journal of the Faculty of Engineering), University of Debrecen, (http://akkrt.hu/72/journals/products/engineering_sciences/international_review_of_applied_sciences_and_engineering) and  in the “The Recent Innovations in Mechatronics (RIiM) international periodic online journal”. http://riim.lib.unideb.hu/

The Program Committee of Electrical Engineering and Mechatronics Conference EEMC’17 also invites BSc and MSc students to the Electrical Engineering and Mechatronics EEMC’17 Conference Poster session to showcase current research, case histories, or projects specifically related to Electronics and Mechatronics in the Poster session.

The Poster Session is scheduled on Thursady and Friday, 9th and 10th March, 2017.

A poster session or poster presentation is the presentation of research information from an individual or representative of research teams in a congress or conference with an academic or professional focus. The paper will peer reviewed.  The presenter may deliver a short informal talk or conduct a demonstration. Generally it is an informal arrangement where much of the time is taken up with queries and answers. Poster sessions will run in parallel with the plenary sessions and possibly during break times.

Conference chairs and committees

Program:

Bővebben...

WRO Advanced Robotics Challenge - 2017. május 26-27., Debrecen

A regionális forduló után irány Costa Rica!

Idén is elindul a WRO robotprogramozási verseny, amire elkezdődött a regisztráció! Kérjük, a csapatokat, hogy regisztrálják magukat, mint versenyző csapat a tanszéken.

Az első 25 regisztráló csapatnak az NI biztosítja a robotokat!

2017 májusában immár másodjára kerül megrendezésre felsőoktatási hallgatók körében a WRO Advanced Robotics Challenge magyarországi regionális fordulója, a National Instruments Virtuális Műszerezésért Alapítvány és az Edutus Főiskola közös szervezésében.

Honlap: http://hungary.ni.com/wro

WRO 2017 nemzetközi weboldal: http://wro2017.org/

Kihívás: Tetra Stack

Regisztrációs határidő: 2017. február 17.

Regisztráció

A versenyről:

Bővebben...

Kezdetét vette a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint hírekfelsőoktatási szakképzésekre. A felvételizők legfeljebb hat helyet (ebből hármat díjmentesen) jelölhetnek meg az E-felvételiben a 2017. február 15-i jelentkezési határidőig.

A mechatronikai mérnök szakunkra jelentkezni kizárólag a E-felvételi rendszerén keresztül lehet. 

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar a hagyományos beiskolázási programjai mellett tavaly egy új programot indított, amelynek célja a középiskolások figyelmébe ajánlani a mérnöki pályát. A program Debrecen város vezetésével egyeztetve nem csak a debreceni intenzívebb ipartelepítést feltételeinek megteremtését szolgálja, hanem a város így is szeretné növelni megtartó erejét. Ma a régió legkiválóbb diákjai közül viszonylag kevesen választják a mérnöki pályát, és akik választják, azoknak több mint fele Budapestre megy tanulni és a végzés után csak kevesek térnek vissza. Az itt élők közös érdeke, hogy Debrecenben ipari munkahelyek jöjjenek létre, ehhez viszont szakember is kell.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar az utóbbi években nagy változáson ment keresztül. Valamennyi szakunkon akkreditált alap és mesterképzés van, tehát a fiataloknak nem kell azért elhagyniuk a várost, hogy okleveles mérnökök legyenek. A Kar laborháttere a pályázati forrásokból biztosított összesen 3,5 milliárd Ft támogatásnak köszönhetően teljesen megújult, sok tekintetben Magyarország és Európa legjobban felszerelt oktatási és kutatási laborjai jöttek létre.

Az ipar jelenleg 4. forradalmán megy keresztül (Ipar 4.0). A Műszaki Kar ennek az új kihívásnak hatására teljesen átalakította képzési programját, órahálóit és az oktatandó témákat, azok mennyiségét.


A szak integrált képzés keretében is indul. Ennek lényege: a gazdaság és tudományos kutatás élvonalbeli szegmensei által igényelt, elméletileg is jól felkészült, magas szellemi hányadú, csúcstechnológiákat alkalmazó, innovatív kutatási-fejlesztési tevékenységre képes fiatal mérnökhallgatók képzési programja. A tanulmányaikat a program keretében végzők sikeres teljesítés esetén mind a BSc, mind az MSc diplomát a jogszabályok által előírt keretek között szerzik meg, de akár BSc diplomával abba is hagyhatják.

Meghirdetett specializációk:

Mechatronikai mérnöki alapképzésen: Mechatronikai rendszerek (tényleges specializáció nélkül).

Támogatók:

Mechatronikai mérnök mesterképzésben: Kiberfizikai rendszerek, Polgári légi közlekedés irányító és navigációs rendszerei, Épületmechatronikai és intelligens épületek, Sport és egészség megőrző berendezések és technológiák.

Kiberfizikai rendszerek: Az elkövetkező évtizedekben a gyártási és munkafolyamatok fejlesztése, szimulációja és optimalizálása rendkívül realisztikus módon történik. A modellek és a gyártási adatok segítségével virtualizálhatók az anyag- és az energiaáramlás, intuitív módon megismerhetők a gyártási és munkafeladatok, illetve rugalmasan hozhatók létre gyártási koncepciók.

Polgári légi közlekedés irányító és navigációs rendszerei: a specializáció a légiközlekedés és irány
ítás műszaki megvalósításához képez szakembereket Légiközlekedési vállalatok bevonásával.

Épületmechatronikai és intelligens épületek: a specializáció az épített környezetben található épületgépészeti, energetikai megoldások irányítási, és irányítástervezési feladataira készít fel.  

Sport és egészség megőrző berendezések és technológiák: a specializáció az sport és rehabilitációs orvosi, gyógytornászi, edzői feladatainak műszaki berendezéseinek tervezésére és gyártására készít fel.valami


There was an International Mechatronical Student micro-Conference (IMSμC 2016) (http://old.bgk.uni-obuda.hu/mei/IMSmC/2016/ )at the University of Óbuda, Donát Bánki Institute of Mechanical and Safety Technique on 20th December 2016 where three of our internation students on Mechatronics Engineering BSc had presentments:

  1. Obinna Nwachukwu Chikeziem, T. Erdei, Zs. Molnár, P. Szemes, G. Husi: Investigating Configuration Space Singularities of KUKA KR5
  2. Afghan Syeda Adila,  H. alMusawi, S.H.Jokhio, G. Husi: Estimation of Minimum Output Power Threshold for Energy Harvesting Module: an Inspection of Battery and Charging Parameters of Cell-phones
  3. Almusawi Husam Abdulkareem, S.A. Afghan, G. Husi: Technological Advancements in Stroke Hand Rehabilitation Devices: A Review

Two of our three presenters have been remunerated with the Best Presentation Awards:

  • Afghan Syeda Adila, PhD student
  • Almusawi Husam Abdulkareem, student on Mechatronical Engineering MSc

We congratulate them on their achievements!

Tanszékünk két állást ajánl mérnök munkavállalóknak, aki elhivatottságot éreznek az oktatás, a kutatás és a projektmunkák iránt.

tanársegéd
tanszéki mérnök

 

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar által szervezett International Mechatronical Student micro-Conference (IMSμC 2016) elnevezésű nemzetközi konferencia 2016. december 20-án kerül megrendezésre, melyen 3 fő külföldi mechatronikai mérnök hallgatónk fog előadást tartani.

A konferenciáról itt olvashatnak az érdeklődők: http://old.bgk.uni-obuda.hu/mei/IMSmC/2016/

A konferencia részletes programja ITT található.